Lübnan, siyonist rejime karşı sınır duvarı nedeniyle BMGK'ya şikâyette bulundu
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin güney Lübnan'daki sınır içinde inşa ettiği beton duvar ve sınır ihlalleri nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'ne acil şikâyet sunacak.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin güney Lübnan topraklarında inşa ettiği beton duvar ve 2000 yılından bu yana geçerli mavi hattı ihlal etmesi üzerine BM Güvenlik Konseyi'ne acil şikâyet sunacağını açıkladı.
Aoun, Dışişleri Bakanı Yusuf Rejî'yi, Lübnan'ın BM Daimi Misyonu aracılığıyla şikâyeti sunmak ve sınır ihlallerini belgeleyen BM raporlarını iletmekle görevlendirdi.
BM raporlarına göre, siyonist rejimin inşa ettiği duvar, Lübnan halkının bazı alanlara erişimini engelliyor ve bu durum 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının açık ihlali olarak değerlendiriliyor.
BM Barış Gücü UNIFIL ise siyonist rejimi duvarı kaldırması konusunda uyardı ve inşaat çalışmalarının Lübnan'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve ateşkese aykırı olduğunu vurguladı.
Bu gelişmeler, sınırda artan gerginlikler ve siyonist rejimin, 2023–2024 yıllarında yaşanan geniş çaplı savaşın ardından Hizbullah'a karşı yeni bir askeri saldırı düzenleme niyetine ilişkin sızıntılarla aynı zamana denk geliyor.
Siyonist rejim, geçen savaşın ardından güney Lübnan'daki beş tepeyi hâlâ kontrol ederken, yıllardır işgal altında tuttuğu diğer bölgelerde de varlığını sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Han Yunus ve Refah çevresinde işgalcilerin hava saldırıları devam ediyor. Yoğun yağışlar ise binlerce çadırı yerle bir ederek yüz binlerce Gazzeliyi yeniden çaresiz bıraktı.
Üçüncü Filistin Ulusal Diyalog Forumu'nda, yurt içi ve dışından Filistinli liderler ve aktivistler, "Filistin Halkı için Ulusal Halk Çalışma Kurulu"nu kurarak, direnişi destekleme ve Filistinlilerin direncini güçlendirme kararı aldı.
Siyonist rejimin Batı Şeria'daki baskınları sırasında bir Filistinli şehit oldu, bir diğer Filistinli yaralandı. Saldırılar, Nablus, Balata Kampı, Halil ve Tulkerem'de yoğunlaştı.