Madleen gemisindeki aktivistlerin aileleri: Sevdiklerimizin hayatından endişeliyiz

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan Madleen gemisine siyonist rejim tarafından el konulmasının ardından, gemideki aktivistlerin aileleri endişeli. Aileler, sevdiklerinin sağlık durumundan ve güvenliğinden kaygı duyarken, uluslararası topluma ve ilgili devletlere acil çağrıda bulundu.
Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukayı kırmak amacıyla yola çıkan Madleen gemisinde bulunan aktivistlerin aileleri, siyonist rejimin gemiye el koymasının ardından açıklamalarda bulundu. Aktivistlerin sevdikleri hem sağlık koşulları hem de güvenlik açısından büyük bir kaygı içinde olduklarını belirtti.
El Cezire muhabiri olan ve Madeleen gemisinde yer alan gazeteci Ömer Fayyad'ın eşi, eşinin astım hastası olduğunu ve günlük ilaç kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Eşimin sağlığı konusunda tüm sorumluluk siyonist rejimdedir" dedi. Fransız makamlarına çağrıda bulunan Fayyad'ın eşi, "Eşim bir gazeteci ve insanî bir görevle yola çıktı. Fransız yetkililer, eşimin ve diğer aktivistlerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür" ifadelerini kullandı.
Gemide bulunan bir diğer isim, Türkiyeli aktivist Şuayip Ordu'nun eşi ise derin bir endişe içinde olduklarını belirterek, "Eşim ve diğer aktivistlerin başına gelenlerden büyük kaygı duyuyoruz. Türk Dışişleri ile temas kurarak eşimin güvenliğini sağlamaya çalışacağım" dedi. Ordu'nun eşi ayrıca uluslararası topluma da seslenerek, "Dünya, bu konuda sorumluluk almalı ve Madeleen gemisindeki aktivistlerin can güvenliğini sağlamalıdır" çağrısında bulundu.
Fransız Doktor Baptiste André'nin babası ise oğlunun akıbetinden endişe duyduğunu belirterek, "Siyonist rejimin gemiye müdahalesinin ardından oğlumun ve diğer aktivistlerin güvenliği konusunda çok kaygılıyım" açıklamasında bulundu.
Ailelerin çağrıları, Gazze'ye yönelik insanî dayanışma eylemlerinin nasıl büyük bir tehdit olarak algılandığını ve aktivistlerin karşı karşıya kaldığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Uluslararası kamuoyunun bu çağrılara kulak verip vermeyeceği ise merak konusu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.