Mahmud Abbas yönetimi "Filistin Ulusal Konferansı" katılımcılarının Doha'ya gitmesini engelliyor

Filistin'in sözde Devlet Başkanı Mahmud Abbas yönetiminin, konferansa katılımı kontrol altında tutma çabalarının bir parçası olarak "Filistin Ulusal Konferansı" katılımcılarının Doha'ya gitmesini engellediği belirtildi.
Kudüs Haber Ağı'nın özel kaynaklarına göre, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik birimleri, geçen perşembe gününden bu yana yaklaşık 35 Filistin Ulusal Konferansı üyesinin Eriha'daki Kerame Sınır Kapısı üzerinden seyahat etmesini engelledi. Bu üyeler, yarın başlaması planlanan ve dünyanın dört bir yanından 500'den fazla Filistinli şahsiyetin katılacağı Filistin Ulusal Konferansı'na katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya gitmek istiyordu.
Mahmud Abbas Yönetimi, bu üyeleri sınır kapısından geri çevirdi ve onlardan Filistin Önleyici Güvenlik Birimi'ne başvurmalarını talep etti. Ancak, bu uygulamaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
Kaynaklar, Mahmud Abbas yönetiminin bu adımı atmasının, konferansa katılımı kontrol altında tutma çabalarının bir parçası olduğunu belirtiyor. Bu durum, özellikle Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) geleceği ve yeniden yapılandırılmasıyla ilgili hassas meselelerin tartışılacak olmasıyla ilişkilendiriliyor. FKÖ liderliğinin yenilenmesi çağrılarının artması, Abbas yönetimini bu tür tedbirler almaya yönlendirmiş görünüyor.
Buna rağmen 100'den fazla Filistinli şahsiyet, konferansa katılmak üzere Katar'a ulaşmayı başardı. Konferansın, Filistin ulusal mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olması bekleniyor. Hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ederken, etkinliğin başarılı geçmesi için kapsamlı düzenlemeler yapıldığı ifade ediliyor.
Konferansa dünyanın dört bir yanından 500'den fazla katılımcının iştirak etmesi bekleniyor. Konferansın en önemli gündem maddeleri arasında Filistin Kurtuluş Örgütü'nün geleceği, Filistin iç yapısının yeniden düzenlenmesi ve Filistin davasının karşı karşıya olduğu siyasi meydan okumalar yer alıyor.
Bu gelişmeler, Filistin sahnesinde siyasi kararların Filistin Kurtuluş Örgütü içerisinde tek elde toplanmasına dair artan eleştirilerin olduğu bir dönemde yaşanıyor. Filistin yönetimi sözde Başkanı Mahmud Abbas'ın FKÖ kurumları üzerindeki hâkimiyetinin artması, örgütte kapsamlı reformlar yapılması çağrılarını güçlendiriyor.
Siyasi kaynaklara göre, Mahmud Abbas yönetimi, FKÖ'nün yeniden yapılandırılmasına yönelik girişimlere temkinli yaklaşıyor. Bunun nedeni ise örgüt üzerindeki kontrolünü kaybetme korkusu. İç ve dış baskıların artması, örgütün yönetim kadrosunda değişiklikler yapılmasını ve FKÖ'ye yeni Filistinli siyasi güçlerin dahil edilmesini zorunlu kılabilecek bir süreci tetikliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.