Malatyalı çocuklardan Gazze’ye destek yürüyüşü

Yeşilyurt Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, siyonist işgal rejiminin Gazze’de yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla “kahrolsun israil” sloganları eşliğinde çocuk ve gençlerin katılımıyla, Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.
Siyonist işgal rejiminin bir aydır Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım devam ederken, Avrupa’nın birçok ülkesinde ve İslam coğrafyasında farklı etkinlik ve protestolarla tepkiler çığ gibi büyüyor.
İşgal çetesine bir tepki de Malatya’daki çocuklardan geldi. Yeşilyurt İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından siyonist işgal rejiminin Gazze’de yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla etkinlik düzenlendi.
Şehir parkında bir araya gelen çocuklar ve aileleri, "kahrolsun israil" sloganları eşliğinde Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan, Gençlik Koordinatörü Fethi Polat, İlk kıblemiz, Mescid-i Aksa ve Kudüs, katil ve siyonistler tarafından işgal edilmiş durumdadır. İsrail, Mazlum Filistin halkını, kadın-çocuk; yaşlı-genç demeden bombardımana tabi tutmuş, binlerce çocuk, yaşlı, kadın ve hastayı vahşice katletmiştir. Bizde yaşanan bu soykırıma tepki göstermek amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Mazlum Filistin halkı sahipsiz ve yalnız değildir ve yalnız kalmayacaktır." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.