Mardin’de "Antisiyonizm, Antisemitizm Midir?" paneli düzenlendi

İşgalcilerin Filistin'e yönelik saldırılarını başlattığı günden itibaren açıklama, eylem, boykot ve söylemleriyle işgale tepki gösteren Mardin Artuklu Üniversitesi, Filistin meselesinin anlaşılabilmesi için akademik çalışmalarını sürdürüyor.
Mardin Artuklu Üniversitesi Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Antisiyonizm, Antisemitizm midir?" paneli düzenlendi.
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Anabilim Dalı Programı Yüksek Lisans Öğrencileri Abdülhamit Türk, Barış Oktay, Dilan Vargün ve Dounia Alan panelist olarak katıldılar.
"Antisiyonizm, Antisemitizm midir?" panelinde "Siyonist Olmayan Yahudi Mezhepleri, Sebepler ve İnançlar", "Siyonizm Tepki mi İnşa mı?", "Antisemitizmin Ortaya Çıkışı ve Tarihsel Bağlamı" ile "Yahudilik ve Siyonizm, Farklar ve Kesişimler" konuları sunuldu.
"Siyonizm propagandalarına karşı güçlü bir söylem kurmalıyız"
Antisiyonizmi, Antisemitizmle eşitlemeye çalışan mantığın dünyada hakkı ve hakikati söyleyen bütün sesleri susturmayı hedeflediğini söyleyen Özcoşar, Antisiyonizm ve Antisemitizm kavramlarının aynı olmadığını, dünyaya güçlü bir şekilde haykırabilecek bir dili ve söylemi kurmamız gerektiğini kaydetti.
Kurdukları Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi aracılığıyla akademik kulvarda Filistin çalışmalarına devam edeceklerini ve Siyonist propagandalarını çürütmeye devam edeceklerini söyleyen Özcoşar, hassasiyetlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Tulkerem kentine ve Tulkerem ile Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırıları 97'nci gününde de aralıksız devam ediyor. Kent, gece gündüz işgal ordusunun ablukası, baskınları ve saldırıları altında yaşamaya çalışıyor.
Savaşın ve ablukanın harabeye çevirdiği Gazze’de insanlar artık sadece bombalarla değil, açlıkla da sınanıyor. Günlük hayat, hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Unun yerini toz, tariflerin yerini ise çaresizlik aldı.
İşgal çetesinin Gazze Şeridi’ne uyguladığı kuşatma sebebiyle yaşanan gıda ve bebek maması sıkıntısı bir bebeğin daha şehid olmasına yol açtı.
Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik 7 Ekim 2023’te başlattığı soykırım saldırıları can almaya devam ediyor. Son 48 saatte 77 Filistinli şehit olurken, toplam şehit sayısı 52 bin 495’i, yaralı sayısı ise 118 bini geçti.