Mardin'de halk, Gazze'deki hastane şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti

İşgalci terör rejiminin Gazze'de iki ayrı hastaneye düzenlediği katliamda şehit olanlar için Mardin merkez Artuklu'da halk meydanlara inip gıyabi cenaze namazı kılarak dualar etti.
Mardin Şakir Nuhoğlu Camii yanı 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda toplanan halk, siyonist rejim aleyhine ve HAMAS ile Gazze lehine sloganlar attılar.
Bu gece hastanelerdeki sivillere yönelik gerçekleştirilen katliamda şehit olanlar için saat 00.00'da halk meydanda bir araya geldi.
Farklı STK ve partilerden bir araya gelen halk, önce şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Gıyabi cenaze namazının ardından terör şebekesi aleyhine sloganlar atıldı.
Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Kadad'ın yaptığı duanın ardın gösteri son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.