Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir dükkân sahibinin Gazze'deki katliama dikkat çekmek ve işgal rejiminin maddi yönden gücünü zayıflatmak için marketine boykotlu ürünleri almayarak zulme karşı duruyor.
Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana devam eden işgal saldırıları sonrası özellikle İslam ülkelerinde işgal rejimi mallarına yönelik boykot uygulaması giderek rağbet görüyor.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde işgalci siyonist rejimle bağlantılı olan ürünlerin satılmadığı dükkân, halk tarafından hem rağbet görüyor hem de takdir ediliyor.
Markette alışveriş yapmayan gelen Abdüssamed Çetin, Müslümanlığın gereği olarak her türlü zulme karşı olunması ve sadece top tüfekle değil, işgalcilere maddi yönden de darbe vurarak mallarının boykot edilerek zayıflatılması gerektiğini vurguladı.
"En azından malımızla, kalbimizle, duamızla o zalimlere lanet ederek karşı durabilir tarafımızı belli edebiliriz"
Abdüssamed Çetin
Siyonist işgalcilere fiziki anlamda savaş açılamadığından en azından onların ürünlerini tüketmeyerek onlara karşı duruş sergilenmesi gerektiğini belirten Çetin, "65 yaşındayım Bugün Nusaybin’deki Müslüman tek değil yeryüzünde ne kadar insan varsa Hıristiyan olsa Yahudi olsun zulme ve zalimlere karşı olmalı ve o zulmü kaldırmaya çalışabilmelidir. Zalime karşı durmak sadece topla tüfekle olmayabilir. Bizler zayıf insanlarız. Silahlarla zalime karşı gücümüz yetmeyebilir. Ancak en azından malımızla, kalbimizle, duamızla o zalimlere lanet ederek karşı durabilir tarafımızı belli edebiliriz." şeklinde konuştu.
Çetin, "Benim veya kardeşimin dükkânı olsun kimin olursa olsun fark etmez. Herhangi bir Müslüman bir markete gittiği vakit boykot edilen malları aldığında katliama, soykırıma uğrayan o kardeşlerimizin ahını gözü önünde bulundurarak o malı almamaya vicdanı olsun. israil ürünü alırken benim Müslüman kardeşime zulmeden, kutsal topraklarıma girmeye kasteden bir katil sıfatı bilinciyle olaya bakarak alışveriş yapılmalıdır." dedi.
"Kim zalimlik yaparsa biz onun karşısındayız"
Çetin, İşgal rejiminin mallarından çok alternatif ürünlerin tüketilmesi hakkında tavsiye ve uyarılarda bulunarak, "En azından bizler topla tüfekle savaşamıyorsak dahi o zalimlerin mallarını boykot ederek onların maddi yönden güçlerini kırabiliriz. Bu ürünleri herkes boykot edip almazsa piyasada herhangi bir değeri kalmayarak ortadan kalkar. Bu zalimlerin mallarını boykot yaparsak maddi güçleri zayıfladığından oradaki kardeşlerimize zulmedemezler. Kim zalimlik yaparsa biz onun karşısındayız. Bütün devletler bunlara karşı bir şeyler yapmalıdır. Bu malları almayarak herhangi bir eksiğimiz olmaz. Rızkımız kesilmez. İsrail malını almayarak gerekirse aç kalalım. Aç kalalım ki bu zalim her türlü katliam yapamasın. Ben şahsım başka alternatif olan malları alıyor boykot ürünlere hiç ihtiyacım olmuyor.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.