Merdavi: İşgalciler, katliam ve açlıkla dayatmaya çalıştığı hiçbir şeyi masada da elde edemedi
HAMAS yetkililerinden Mahmud Merdavi, ateşkes anlaşmasının kimsenin lütfu değil, Gazze halkının destansı direnişi ve büyük fedakarlıklarıyla kazanılmış bir ulusal başarı olduğunu vurguladı.
HAMAS'ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud Merdavi, Gazze'de varılan ateşkes anlaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, bu adımın kimsenin "lütfu" olmadığını, bilakis halkın ve direnişin efsanevi sabrı, fedakarlığı ve kahramanlığıyla elde edilen bir zafer olduğunu belirtti.
Merdavi, "İşgalciler, katliam ve açlıkla dayatmaya çalıştıkları hiçbir şeyi masada elde edemediler. Ne halkımızı göçe zorlayabildiler ne de direnişimizi kırabildiler. Gazze, bir kez daha istilacıların mezarı olduğunu kanıtladı." ifadelerini kullandı.
Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve "faşist hükümetinin" tüm hedeflerinde başarısız olduğunu söyleyen Merdavi, "Halkımız topraklarında dimdik kaldı, diasporadaki kardeşlerinin dönüşünü bekliyor ve esirlerini özgürleştirmek için mücadele ediyor. Siyonist rejim, dayatmaya çalıştığı hiçbir planı hayata geçiremeyecek." dedi.
Merdavi, ateşkesin halkın temel taleplerini karşıladığını vurgulayarak, "Bu anlaşma, saldırıların durdurulması, yerinden edilenlerin evlerine dönüşü, işgalcilerin çekilmesi, esir takası ve yeniden imar sürecinin başlatılmasını içeriyor." ifadelerine yer verdi.
Ayrıca Merdavi, "Gazze'nin bu onurlu direnişi, ümmetin ve dünyanın özgür halklarının desteğiyle zafere ulaştı. Filistin davasına sadakatle sahip çıkan tüm halklara ve özellikle Mısır, Katar ve Türkiye'nin arabuluculuk çabalarına teşekkür ediyoruz." dedi.
Merdavi sözlerini, "Gazze, bir kez daha ümmetin onurunu savundu; düşman boyun eğdi, direniş kazandı." ifadeleriyle tamamladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.