HAMAS'ın Yurtdışı Teşkilat Başkanı Halid Meşal, "Aksa Tufanı Operasyonu; psikolojik, askeri ve istihbari açıdan işgal rejimine büyük bir hezimet yaşatmış ve yenilebileceğini göstermiştir." dedi.
HAMAS liderlerinden Halid Meşal, Uluslararası Parlamenterler İslami Forumu'nun düzenlediği konferansta konuştu.
7 Ekim'de başlatılan Aksa Tufanı Operasyonu'nun, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı yıkma ve Kudüs'ü Yahudileştirme planlarının bir sonucu olduğunu belirten Meşal, Arap liderlerin bu süreçte siyonistler karşısında büyük bir acziyet gösterdiğini kaydetti.
7 Ekim'e giden sürecin gerekçelerini anlatan Halid Meşal, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 5 bin esir, 17 yıldır abluka altında tutulan Gazze'nin yavaş yavaş ölümü ve Filistin davasını yeniden özüne kavuşturma düşüncesinin Aksa Tufanı Operasyonuna zemin hazırladığını belirtti.
Meşal, Filistin direnişinin intifada ile başladığını, Gazze Şeridi'ne açılan savaşlardan sonra geliştiğini ve Aksa Tufanı Operasyonu'nu gerçekleştirecek güce ulaştığını ifade etti.
Kassam Tugayları'nın seçkin mücahitlerinin Gazze Şeridi'ne kara harekâtı düzenleyen işgal güçleri karşısında gösterdikleri başarının iman ve Kur'an'ın yanında aldıkları eğitimin kalitesini gösterdiğini söyleyen Meşal, Arap ülkeleri liderlerinin siyonistler karşısında aciz kaldıklarını kaydetti.
Aksa Tufanı Operasyonu'nun işgal rejimine psikolojik, askeri ve istihbari hezimet yaşattığını anlatan Meşal, "Cezayirliler, Afganlar ve Vietnamlılar; bizden teslim olmamızı isteyen ezikleri dinleselerdi Cezayir, Afganistan ve Vietnam işgalden ve sömürüden kurtulamazdı" dedi.
Meşal, 7 Ekim'de yaşananların terörist işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ve tüm dünyada Filistin davasının haklılığı konusunda bilinç oluşmasını sağladığını dile getirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Ukrayna saldırıları nedeniyle Rus spor takımlarına uygulanan yaptırımın, Gazze’de soykırım yapan işgalci siyonistlerin de uygulanması çağrısı yaptı.
Filistin direnişinin 1891'de başladığını ve bugün hala devam ettiğine vurgu yapan Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, Gazze'deki halkın yaşadığı soykırıma rağmen, direnişi inanç ve ruhla sürdürdüğünü belirtti.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 11 bin 800'ü geçtiği bildirildi.
Birleşmiş Milletler, siyonist işgal rejiminin gıda girişine izin vermediği Gazze'de insanların haftalar öncesinden kalan çöp yığınlarında yiyecek aradığını belirtti.