Mescid-i Aksa'da 45 bin kişi cuma namazı kıldı

Siyonist rejimin iki haftalık kapatma kararının ardından Mescid-i Aksa yeniden ibadete açıldı. Yoğun askeri kısıtlamalara rağmen yaklaşık 45 bin Müslüman cuma namazı için Aksa'da saf tuttu.
İşgalcilerin iki haftalık kapatma kararının ardından Mescid-i Aksa yeniden ibadete açılırken, bugün yaklaşık 45 bin kişi cuma namazını Aksa'nın avlusunda eda etti. Kudüs İslami Vakıflar Dairesi, yoğun kısıtlamalara rağmen bu sayıya ulaşıldığını duyurdu.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, siyonist polisler sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya giden yollarda, özellikle Bab el-Amud (Şam Kapısı) ve Bab el-Esbat (Aslanlı Kapı) çevresinde çok sayıda Filistinlinin girişini engelledi. Çok sayıda kişinin kimlikleri kontrol edilirken, bazı gençler ve bir kadın esir alındı. Ayrıca birçok Kudüslü aktivist ve murabitinin (nöbet tutanların) Eski Şehir'e girişine izin verilmedi.
Öte yandan, Aksa'nın çevresindeki Vadi el-Coz ve Bab el-Esbat mahallelerine araçlarını park eden Filistinlilere para cezaları kesildi.
Cuma hutbesi sırasında, Kubbetü's-Sahra çevresinde bulunan bir genç siyonistler tarafından esir alınırken, Mescid-i Aksa'nın bekçilerinden Arafat Necib de alıkonularak işgal polis merkezine götürüldü. Necib'e, Aksa'dan bir haftalık uzaklaştırma cezası verildiği bildirildi.
Geçtiğimiz salı akşamı işgal yönetimi, İran ile yaşanan askeri gerilimi bahane ederek kapattığı Mescid-i Aksa'nın kapılarını 12 gün sonra yeniden açmıştı. Ancak cuma günleri başta olmak üzere, Aksa'ya girişlerde ağır kısıtlamalar ve sıkı denetimler devam ediyor.
Siyonist rejim, Batı Şeria'dan gelen binlerce Filistinlinin Kudüs'e geçişine de özel izin zorunluluğu getirerek ibadet özgürlüğünü ciddi şekilde kısıtlamayı sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.