Mescid-i Aksa'ya yeni saldırı: Yahudilerden kitlesel baskın çağrısı

Onlarca Yahudi, işgal polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi. Siyonist gruplar ise önümüzdeki hafta için "kitlesel baskın" çağrısında bulundu.
Kudüs'te işgal altındaki Mescid-i Aksa bir kez daha Yahudilerin hedefi oldu.
Yerel kaynakların aktardığına göre, sabah saatlerinde onlarca Yahudi, işgal polisinin koruması altında Babü'l-Meğaribe kapısından Harem-i Şerif'e girdi.
Yahudiler, avlularda dolaşarak provokatif turlar attı ve Talmudî ritüeller gerçekleştirdi.
Bu sırada siyonist Yahudi örgütlerinin çatısı altında faaliyet yürüten "Sözde Mabed Grupları", 6 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan "Sukkot" bayramı bahanesiyle bir hafta boyunca sürecek kitlesel baskın çağrısı yaptı.
Söz konusu gruplar, çocuklar dahil farklı yaş gruplarından daha fazla katılım sağlamak için ücretsiz ulaşım imkânı sunacaklarını duyurdu.
Mescid-i Aksa, özellikle Yahudi bayramları döneminde işgalciler ve yerleşimcilerin artan saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor. Siyonist gruplar, her seferinde daha yüksek katılım sağlayarak Aksa'nın kutsiyetini hedef alan eylemlerini tırmandırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.