"Microsoft, saklanamazsın! Soykırımı destekliyorsun"

ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
ABD'nin Seattle kentinde gerçekleştirilen "Etik ve Teknoloji 2025: Yapay Zekâ Yönetimi" başlıklı konferansta, Microsoft'un üst düzey iki yöneticisi, Gazze'de devam eden siyonist rejimin soykırımına ortak oldukları gerekçesiyle protesto edildi.
Üniversitenin ev sahipliğindeki etkinlikte sahneye çıkan Microsoft Yapay Zekâ Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Mike Jackson ve Kurumsal Sorumluluk Başkan Yardımcısı Teresa Hutson, "No Azure for Apartheid" girişimi ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin mensupları tarafından sert şekilde protesto edildi.
Eylemciler, "Microsoft, saklanamazsın! Soykırımı destekliyorsun!" ve "Tüm sözleşmeleri iptal edin, durmayacağız, susmayacağız!" sloganları attı; "Yapay zekâ sorumsuzdur" ve "israille yapılan tüm anlaşmalar derhal iptal edilsin" yazılı pankartlar taşıdı. Protestolar karşısında Mike Jackson konuşmasını yarıda kesip sahneyi terk etmek zorunda kaldı. Salonun tahliye edilmesiyle oturum iptal edildi.
Konferansın ardından üniversitenin lobisinde eylemi sürdüren grup, Filistin bayrakları taşıyarak Seattle Üniversitesi'ni de Microsoft gibi bir şirketi davet ettiği için kınadı. Aktivistler, üniversitenin bu tutumundan dolayı "utanç duyması gerektiğini" ifade etti.
Geçtiğimiz mayıs ayında Microsoft tarafından yapılan açıklamada, şirketin siyonist rejimin Savunma Bakanlığına bulut bilişim ve yapay zekâ hizmeti sağladığı kabul edilmişti. Ancak açıklamada, bu hizmetlerin sivillere zarar vermek için kullanıldığına dair "herhangi bir kanıt" bulunmadığı ileri sürülmüştü.
Ancak 2025 başında Associated Press tarafından yayımlanan bir soruşturma, Microsoft ve OpenAI tarafından geliştirilen yapay zekâ sistemlerinin Gazze ve Lübnan'daki hava saldırı hedeflerinin belirlenmesinde siyonist ordu tarafından aktif şekilde kullanıldığını ortaya koymuştu.
7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejim, ABD'nin açık desteğiyle Gazze'de sivillere karşı bir soykırım yürütüyor. Katliam, aç bırakma, yıkım ve zorla göç ettirme gibi suçlarla devam eden saldırılarda şu ana kadar 186 binden fazla Filistinli şehit ya da yaralandı. Çoğu çocuk olan 11 binden fazla kişi ise kayıp. Gazze halkı, kıtlık ve yerinden edilme gibi ağır insani krizlerle mücadele ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.