Mısır, Gazze'ye açılan Refah Sınır Kapısı'nı kapattı

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı, dünden bu yana kapalı tutuluyor.
Gazze Şeridi'nin Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı'nın kapalı olduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler (BM) ajansları, Gazze ile Mısır arasında yardım konvoylarının girdiği ve yabancı uyruklular ile yaralıların çıktığı sınır kapısının dün de insanlara kapatıldığını belirtti.
HAMAS, daha fazla yabancı yabancı pasaport sahibinin çıkışına izin verilmeden önce Gazze'deki yaralıların sınır kapısından çıkmasına izin verilmesini istiyordu.
Refah Sınır Kapısı'nın kapatılmasına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.