Mısır, sınır bölgesinde Filistinlileri kabul etmek için barınaklar inşa ettiğini yalanladı

Mısır, Gazze'deki Filistinlilerin zorla tehcir edilmesi durumunda Gazze Şeridi ile olan sınır bölgesinde barınaklar inşa ettiği yönündeki haberleri yalanladı.
Mısır Devlet Enformasyon Servisi (SIS) Başkanı Ziya Raşvan yaptığı açıklamada, "Mısır, Gazze ile olan sınıra paralel bir bölgede Filistinlilerin barınması için birimler inşa etme hazırlığında olduğu yönünde sosyal medyada dolanan haberleri kesin bir dille yalanlamaktadır." dedi.
Raşvan, Mısır'ın, Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden dışarıya, özellikle de Mısır topraklarına zorla veya gönüllü olarak yer değiştirmesini reddettiğini vurguladı.
Filistinlileri Gazze Şeridi'nden sürmenin "Filistin meselesinin kesin olarak tasfiyesi" olduğunu ve Mısır'ın egemenliğine ve ulusal güvenliğine doğrudan bir tehdit olduğunu söyleyen Raşvan, tehcirin bir "suç" ve Mısır için de "kırmızı çizgi" olduğunu vurguladı.
Mısırlı yetkili, "Mısır'ın tüm açıklamaları, bunun (Filistinlilerin yerinden edilmesi) kırmızı çizgi olduğunu ve Kahire'nin bununla derhal ve etkili bir şekilde başa çıkabilecek araçlara sahip olduğunu açıkça ortaya koydu." dedi.
Mısır'ın, Gazze sınırına duvar ördüğü yönündeki iddiaları da yanıtlayan Raşvan, "Mısır'ın, mevcut kriz yaşanmadan çok önce de sınırda kurduğu bir tampon bölge ve duvarlar vardı. Bunlar, dünya üzerindeki her devletin, egemenliğini ve sınır güvenliğini korumak için aldığı tedbirlerdendir." değerlendirmesinde bulundu.
Reuters haber ajansı, Mısır'ın, yaşanacak kitlesel göçe hazırlık olarak, Gazze sınırında Filistinlilerin barınması için bir bölge inşa etmeye başladığını duyurmuştu.
The Wall Street Journal gazetesi ise Kahire'nin, Gazze sınırı yakınlarında 20 kilometrekarelik bir alanda etrafı duvarlarla çevrili ve 100 bin kişinin barınabileceği bir tampon bölge inşa edildiğini yazmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.