Netanyahu: Gazze'deki saldırıları sonuna kadar sürdüreceğiz

Siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası baskılara rağmen Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.
İşgal edilmiş toprakların güneyindeki bir askeri karargâhı ziyaret eden Netanyahu, "Devam edin. Son askere kadar devam etmenizi istiyorum. Sonuna kadar devam edeceğiz, zafere kadar, HAMAS'ı yıkana kadar." ifadelerini kullandı.
Netanyahu, "Uluslararası baskılara rağmen bizi hiçbir şey durduramayacak. Bu savaş devam edecek." diye konuştu.
Gazze Şeridi'nin kuzeyinde önceki gün İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurduğu pusu sonucu 10 askerin öldürülmesine de işaret eden Netanyahu, "Dün çok zor bir gün geçirdik." dedi.
Siyonist işgal rejimi sözde başbakanlık sözcüsü Ofir Gendelman da Gazze'de ateşkese izin vermeyeceklerini söyledi.
Ateşkesin HAMAS'a yeniden toparlanma ve rahatlama imkânı vereceğini savunan Gendelman, "Hamas'ı yok ettikten sonra ateşkes olabilir" ifadesini kullandı.
"ABD'nin, HAMAS'a karşı savaşın durdurulması için yapılan baskılar karşısında Tel Aviv'in yanında yer aldığını ancak iki ülke arasında bazı anlaşmazlıkların da olduğunu" kaydeden Gendelman, "Evet, savaştan sonraki sürece ilişkin Washington ile aramızda anlaşmazlıklar var. Ancak, bu konuda ortak anlayışa ulaşabileceğimizi umut ediyoruz" diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.