Netanyahu'nun yolsuzluk davası kasımda yeniden başlıyor

Siyonist rejim sözde Başbakanı Netanyahu, kasım ayından itibaren haftada dört gün sürecek duruşmalarda üç kez bizzat ifade verecek.
İşgal altındaki Kudüs'teki merkez mahkeme, siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk dosyalarıyla ilgili yargı sürecinin kasım ayında yeniden başlayacağını duyurdu.
Mahkeme Başkanı Rivka Friedman-Feldman'ın yaptığı açıklamaya göre, 2 Kasım 2025'ten itibaren davanın duruşmaları haftada dört gün, pazar ile çarşamba günleri arasında yapılacak. Netanyahu, bu duruşmaların üçünde bizzat ifade verecek.
ABD Başkanı Donald Trump, haziran sonunda yaptığı açıklamada davayı "siyasi bir kampanya" olarak nitelendirmiş ve Netanyahu'yu savunmuştu.
Trump, Netanyahu'nun "İran'ın nükleer tehdidini ortadan kaldırmada ve HAMAS'la esir anlaşması görüşmelerinde önemli rol oynadığını" belirterek yargılamayı "çılgınlık" olarak tanımlamıştı.
Netanyahu, üç ayrı davada rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanmakla suçlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.