Norveç bandıralı tanker, seyir füzesiyle vuruldu
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Bab el-Mendeb Boğazı'nı geçen bir tanker gemisinin "seyir füzesi" ile vurulduğunu duyurdu.
Doğu Afrika'yı Arap Yarımadası'ndan ayıran stratejik Bab el-Mendeb Boğazı'ndan geçen Norveç bandıralı tanker gemisi seyir füzesi ile vuruldu.
Hasar alan gemide yangın çıktığı, mürettebattan ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
CENTCOM'un X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bab-el-Mandeb'deki füze saldırısına ilişkin CENTCOM açıklaması.
11 Aralık günü saat 16.00 civarında, motorlu tanker STRINDA, Bab-el-Mandeb'den geçerken Yemen'in Husi kontrolündeki bir bölgesinden fırlatılan Gemi Karşıtı Seyir Füzesi (ASCM) olduğu değerlendirilen bir füze tarafından saldırıya uğradı. STRINDA, gemide yangına neden olan hasarın olduğunu bildirdi ancak şu anda herhangi bir can kaybı yok. Saldırı sırasında yakınlarda ABD gemisi yoktu ancak USS MASON, STRINDA'nın yardım çağrısına yanıt verdi ve şu anda yardım sağlıyor."
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.