On binlerce kişi Bayram Namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

Kurban Bayramı'nın ilk günü olan bu sabah, on binlerce Müslüman, tüm kısıtlamalara rağmen Mescid-i Aksa'da bayram namazını eda etti. Bayramın gelişiyle birlikte cami avlularında tekbir sesleri yankılandı, kutsal mekânda manevi bir atmosfer hâkim oldu.
İşgal güçlerinin ve Yahudi çetelerin uyguladığı tüm kısıtlamalara rağmen, sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi Aksa'nın avlularında toplanmaya başladı.
Vakıflar Dairesi'ne bağlı görevliler, kalabalığın giriş-çıkışını düzenlemek üzere yoğun çaba gösterdi.
Ancak namazın ardından, bazı Yahudi çeteler, Aksa'dan çıkan cemaatin önünde provokatif şarkılar söyleyerek ve sloganlar atarak gerginlik çıkarmaya çalıştı. Bu kişiler, özellikle Hıtta ve Esbat kapıları arasındaki Mücahidin Yolu'nda toplandı.
Öte yandan işgal makamları, eski şehir girişleri ve Mescid-i Aksa kapılarında güvenlik önlemlerini artırarak binlerce kişinin girişini engelledi.
Bu kısıtlamalara rağmen, Kudüs halkı bayramın maneviyatını yaşamakta kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.