Pentagon: Hizbullah'ın elinde Rus hava savunma sistemleri var

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Yakın Doğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Struhl, Rus hava savunma sistemlerinin Lübnan Hizbullah hareketinde ortaya çıkmasının, siyonist rejimin güvenliğine büyük bir darbe olacağına söyledi.
ABD Kongresi'nde konuşan Pentagon'un Yakın Doğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Struhl, Rus hava savunma sistemlerinin Hizbullah'ın eline geçmesinin bölgedeki çatışmaları çok büyük ölçüde tırmandıracağını vurguladı.
Struhl, "Özellikle ikinci bir cephenin açılmasını önlemek için bu kadar çok çalıştığımız bir dönemde israilin güvenliğine büyük zarar verir" ifadelerini kullandı.
ABD'li gazete Wall Street Journal, daha önce ABD'nin Hizbullah'ın Pantsir hava savunma sistemlerini Suriye'deki Wagner Grubu temsilcilerinden alma ihtimalini yazmıştı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise ABD'nin Suriye'deki Wagner grubu temsilcilerinin Hizbullah'a uçaksavar füze sistemleri transfer edebileceğinden endişe ettiği yönündeki haberle ilgili olarak "spekülasyonların" genellikle hiçbir şeye dayanmadığını söylemişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.