Pentagon: Hizbullah'ın elinde Rus hava savunma sistemleri var

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Yakın Doğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Struhl, Rus hava savunma sistemlerinin Lübnan Hizbullah hareketinde ortaya çıkmasının, siyonist rejimin güvenliğine büyük bir darbe olacağına söyledi.
ABD Kongresi'nde konuşan Pentagon'un Yakın Doğu'dan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Dana Struhl, Rus hava savunma sistemlerinin Hizbullah'ın eline geçmesinin bölgedeki çatışmaları çok büyük ölçüde tırmandıracağını vurguladı.
Struhl, "Özellikle ikinci bir cephenin açılmasını önlemek için bu kadar çok çalıştığımız bir dönemde israilin güvenliğine büyük zarar verir" ifadelerini kullandı.
ABD'li gazete Wall Street Journal, daha önce ABD'nin Hizbullah'ın Pantsir hava savunma sistemlerini Suriye'deki Wagner Grubu temsilcilerinden alma ihtimalini yazmıştı.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise ABD'nin Suriye'deki Wagner grubu temsilcilerinin Hizbullah'a uçaksavar füze sistemleri transfer edebileceğinden endişe ettiği yönündeki haberle ilgili olarak "spekülasyonların" genellikle hiçbir şeye dayanmadığını söylemişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.