Prof. Dr. Aşur: Bu ümmete bir lider gider, bin lider gelir

HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Deyf ve beraberindeki 6 komutanın şehadeti üzerine, kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, ümmetin birliği ve Filistin direnişi hakkında önemli mesajlar aktardı.
HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Genel Komutanı Muhammed Deyf ve 6 komutanın şehadeti, tüm İslam dünyasında büyük yankı uyandırdı.
Mardin Şakir Nuhoğlu Camii'nde gerçekleştirilen gıyabi cenaze namazının ardından, Prof. Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd yaptığı konuşmada ümmetin birlikteliğine vurgu yaptı.
Ülkenin birçok yerinde gıyabi cenaze namazının kılınması, ümmetin birliğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Ebu Zeyd, "Bu ümmetten bir lider gider, bin lider gelir. Biz burada Mardin Şakir Nuhoğlu Camii’nde İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanı Muhammed Deyf ve şehit kardeşleri için gıyabi cenaze namazına iştirak ettik. Bu durum tüm ümmetin tek kalp ve tek yumruk olduğunu kesinleştirmiştir. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Birbirine zulmetmez ve düşmana teslim etmez. Bu birlik göstermektedir ki ümmet sadece buradan ibaret değil. Gıyabi cenaze namazının Mescid-i Aksa dâhil tüm İslam âleminde kılınması, ümmetin birliğinin göstergesidir.” dedi.
“İman üzerine şehit olmuş nice liderler gelip geçti”
Gazze’de akan kanlar, mücahidlerin yolunu aydınlatacak bir ışık olacağını aktaran Ebu Zeyd, “Gazze topraklarında akan bu mübarek kanlar, boşuna akmamıştır. Akan bu kanlar pek yakında ateş olup tüm işgalci zalimleri yakacaktır Allah’ın izniyle. En kısa zamanda akan bu kanlar, mücahitlerin yolunu aydınlatacak bir ışık olacaktır. Bir Muhammed Dayf gitmişse, binlerce Muhammed Deyf gelecektir. Bizden bir lider ölürse, başa liderler yerini dolduracaktır. Bir komutan şehit olursa, başka bir komutan yerine gelir. İzzeddin el-Kassam, Şeyh Ahmed Yasin ve Dr. Abdulaziz Rantisi gibi komutanlar, iman üzerine şehit olduktan sonra yerlerine binlerce komutan geldi. Bu da Yüce Allah’ın ümmete yardımının ve gözetmesinin apaçık bir delilidir. Komutanı Resulullah olan, Kur’an ve sünnet üzere olan ümmet daima yolunu bulacaktır. Bu şekilde Allah’u Teâlâ ümmetini yalnız bırakmamıştır. Allah’u Teâlâ tüm İslam coğrafyasındaki şehitlerimize rahmet eylesin. Allah’u Teâlâ’nın zaferi pek yakında bahşedeceğine şahit olacağız.” diye konuştu.
Ebu Zeyd, zaferin ancak Allah yolunda cihad etmekle elde edilebileceğini belirterek, “Zafer ancak cihatla gelir. Tarih göstermiştir ki Filistin’e zafer, siyasi meclisler ve ateşkes anlaşmalarıyla gelmeyecektir. Zafer, sadece Allah yolunda savaşmakla gelecektir. Vatan ancak bu yolla özgürleştirilir. Ümmet için bunun aksi düşünülemez. Gazze halkı da bunun faturasını canları, kanları, mallarıyla, çektikleri eziyetlerle ve 15 aydan fazla süren acılarla ödedi. Fakat bu durum ümmetin tekrar canlanmasına, birlikteliğine ve hayırlara vesile olacaktır. Çok yakında binlerce yeni komutanın gelip zaferin de geldiğine şahit olacağız inşallah.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.