Refah'ta yardım noktasına ateş açıldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Siyonist işgal ordusunun, bu sabah erken saatlerde Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yardım merkezine ulaşmaya çalışan sivillere ateş açması sonucu 2 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
Saldırı, Refah'ın batısında yer alan Âlem Kavşağı yakınlarında yaşandı. İşgal askerleri, gıda yardımı bekleyen kalabalığa doğrudan ateş açtı.
Öte yandan, daha önce Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla beldesine düzenlenen hava saldırısında şehit olan Muhammed Ali Ebu Hicrıs ve Muhammed Eyad Cemil Ebu Asî'nin naaşlarına ulaşıldı.
İşgalci rejime ait savaş uçakları ve insansız hava araçları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kasabasının doğusunu yoğun şekilde bombaladı. Aynı anda Cibaliya Mülteci Kampı'nın kuzeydoğu bölgeleri de top atışlarıyla hedef alındı.
Han Yunus'un güneyindeki Kayzan en-Neccar ve Karara beldesi de ağır topçu ateşi ve konutların yıkılmasıyla sonuçlanan saldırılara sahne oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana’da anneler ve çocuklar, işgalci siyonist rejimin Gazze’de gerçekleştirdiği katliamları protesto etmek ve Filistin halkına destek vermek amacıyla yürüyüş düzenledi.
Siyonist işgalciler, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tulkerem kenti ile Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırılarını 126 gündür aralıksız sürdürüyor.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen "Duyarlı Tüketim: Boykot" temalı yarışmada kazanan öğrenciler ödüllerini aldı. Sanatla direnişin buluştuğu törende duygusal anlar yaşandı.
Siyonist rejimin sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, HAMAS Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye ve Kassam Tugayları komutanlarından İzzeddin el-Haddad'ı açıkça suikastla tehdit etti.