Reisi: ABD-israil bombalarının alevleri yakında siyonistleri yutacak

İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, siyonist rejimin Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine saldırısına tepki göstererek "ABD-israil bombalarının alevleri yakında siyonistleri yutacak" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, siyonist rejimin Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine saldırısına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Reisi, paylaşımında "Bu gece Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesinde yaralı Filistinlilerin üzerine atılan Amerikan-İsrail bombalarının alevleri, yakında iyonistleri yutacak. Hiçbir özgür insan bu savaş suçu karşısında sessiz kalmamalıdır. İran da İslam âlemi gibi yas tutuyor ve çarşamba günü ulusal yas ilan ediyor." ifadelerine yer verdi.
Siyonist işgal rejiminin hava saldırısında vurduğu El Ehli Baptist Hastanesinde, yaralı ve hastaların yanı sıra binlerce yerinden edilmiş insandan en az 500'ü şehid olmuş, binlerce kişi de yaralanmıştı.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.