Sağlık çalışanları: İnsanların hizmet ettikleri noktalara bombaların atılması kesinlikle katliam ve soykırımdır

Dünyanın neresinde olursa olsun, tek amaçlarının bir canlıyı hayatta tutabilmek olduğunu söyleyen sağlık çalışanları; çocuklara, kadınlara ve vatandaşlara yönelik bütün dünyanın gözünün önünde yapılan bir soykırımın olduğunu belirttiler.
Siyonist işgalciler tarafından 7 Ekim’den beri Filistin’in Gazze şehrinde çocuk, kadın ve sivillerin olduğu evler bombalanıyor. Hastaneler vuruluyor ve doktorlar ölüyor. Katledilen siviller tüm uluslararası sözleşmelerde en temel haklardan kabul edilen sağlık hizmetini alamıyor.
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan sağlık çalışanları, meslektaşlarının Gazze'de görevlerini ifa ederken çok gaddarca, canice ve zalimce yok edilişlerine şahit olduklarını ve yaşananların bir soykırım olduğunu söylediler.
"Sağlık çalışanları dünyanın neresinde olursa olsun, tek amaçları bir canlıyı hayatta tutabilmektir"
Dr. Burhan Başkan
Gazze'de, Filistin'de ve tüm İslam coğrafyasında yapılan zulme sessiz kalmamak için bugün burada olduklarını belirten Dr. Burhan Başkan, "Bu tür sessiz serzenişlerin daha kalabalık ve yüksek noktalara ulaşması ümidi ediyoruz. Meslektaşlarımız Gazze'de görevlerini ifa ederken bu şekilde çok gaddarca, canice ve zalimce yok edilişleri en kötü dille kınıyoruz. Çünkü sağlık çalışanları dünyanın neresinde olursa olsun, tek amaçları bir canlıyı hayata tutabilmektir. Buna karşılık bu hizmeti veren insanların hizmet ettikleri noktalara bombaların atılması kesinlikle katliam ve soykırımdır." dedi.
"Bütün dünyanın gözü önünde yapılan bir soykırımdır"
Dr. Elif Yemen
Şu an Gazze'de yapılan tamamen bir soykırım olduğunu söyleyen Dr. Elif Yamen, "Çocuklara kadınlara ve vatandaşlara yönelik bütün dünyanın gözünün önünde yapılan bir soykırımdır. Hem bir insan olarak hem de oradaki meslektaşlarım adına yapılanları kınıyorum. En kısa zamanda bu soykırımın bitmesi için elimizde yapabileceğimiz ne varsa yapmamız gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.
Sağlık çalışanı İsmail Can, "Hekimler olarak yürüyüşteki amacımız tüm vicdanlı doktorlar ve sağlık çalışanları olarak yapılan zulmü kabul etmemek, insan hukuklarına ve savaş hukuklarına aykırı bir durum olduğu için tepki gösteriyoruz. Tarihten bugüne kadar hekimlerin sözü her zaman belli bir değer atfetmiştir. Hekimlerin görüşü her zaman kamuoyunda belli bir hak ve görüşe sahiptir." diye belirtti.
"Dünyanın farklı ülkelerinde de yaymaya çalışıyoruz"
Ahmed Aljabili
Bursa'da hekim, hekim adayları, sağlık çalışanları ve hemşireler olmak üzere toplandıklarını söyleyen sağlık çalışanı Ahmed Aljabili, "Gazze'de ve Filistin'de sağlık çalışanlarının,hekimlerin ve hastaların bombalamasını, hedef alınmasını hekimlerin kendi görevlerini, meslektaşlarımızın sağlık hizmetleri vermekte dahi zorlandıklarını, zorlu koşular altında görev yapmakta kaldıklarını görüyoruz. Bursa'dan ve Türkiye'nin on ilinden bütün hekimler olarak toplandık. Sessiz kalmıyoruz. Bütün sağlıkçılar olarak bunun normalleştirilmeye karşıyız. Yakın zamanda Türkiye'nin farklı illerinden de sessiz yürüyüşler olacaktır. Dünyanın farklı ülkelerinde de yaymaya çalışıyoruz. Hekimler olarak bunlar bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal ordusunun, bu sabah erken saatlerde Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yardım merkezine ulaşmaya çalışan sivillere ateş açması sonucu 2 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
1948'de işgal edilen topraklardaki Kafr Kassem kentinde meydana gelen silahlı saldırıda Filistinli iki genç şehit oldu. Böylece son 24 saatte katledilenlerin sayısı 5'e, yılbaşından bu yana toplam can kaybı ise 99'a çıktı.
Gazze'de milyonlarca insan açlık ve saldırılar altında hayatta kalma mücadelesi verirken, BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, siyonist rejimin vahşetlerini "insani çözümler" adı altında gizlemeye çalıştığını söyledi.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'de ateşkes ve esir takası konusunda bir anlaşmaya çok yaklaşıldığını duyurdu. Trump, Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, "Bugün ya da yarın bu konuda bir duyuru yapacağız" dedi.