Şehid Şeyh Salih el-Aruri'nin kız kardeşleri alıkonuldu

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentine baskın düzenleyen siyonist işgal rejimi, Şehid Şeyh Salih el-Aruri'nin 2 kız kardeşini esir aldı.
Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'da Ramallah kentinin kuzeyindeki Arura ve el-Bireh beldelerine baskın düzenledi.
Baskınlarda 2 Ocak'ta Beyrut'ta şehid edilen Şeyh Salih el-Aruri'nin kız kardeşleri Delal ve Fatima el-Aruri alıkonuldu.
El Aruri'nin kız kardeşlerinin, siyonist rejime karşı tehditler ve terör eylemleri gerçekleştirdikleri bahanesiyle esir alındıkları belirtildi.
Şeyh Salih el-Aruri'nin şehadetinin ardından konuşan kız kardeşi Delal, "Salih'in suikasta uğraması Filistin direnişini asla kırmayacak, bu durum işgalcilerin başarısızlığının kanıtıdır. Her şeyde bir hikmet var. Salih'in suikasta uğraması Filistin halkını direnişten kesinlikle vazgeçirmeyecek. Yeni liderler çıkacak. Allah'a şükrederiz, şehadet ve şeref ümmetin ve Filistin halkınındır. Salih'in kanı da diğer şehitler gibi Gazze halkının kanından daha kıymetli değil, şehadet onun isteğiydi ve buna erişti." ifadelerini kullanmıştı.
HAMAS'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın kurucularından, aynı zamanda HAMAS'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı olan Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak'ta Beyrut'ta, siyonist rejimin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda şehid edilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.