Şehitler el-Aksa Hastanesi'nden acil yardım çağrısı

Gazze’nin orta bölgesinde yaklaşık 1 milyon insana sağlık hizmeti sunan Şehitler el-Aksa Hastanesi, jeneratörlerin çökme noktasına gelmesi nedeniyle binlerce hasta ve yaralının hayatının risk altında olduğunu duyurdu.
Hastane yönetimi yaptığı açıklamada, ana jeneratörlerin sürekli arızalandığını, şu an yalnızca biri orta güçte diğeri ise oldukça küçük iki jeneratörün çalışır durumda olduğunu bildirdi. Ancak bu cihazların yoğun bakım, ameliyathane ve yenidoğan ünitelerinin asgari ihtiyacını bile karşılamadığı belirtildi.
Hastane, en az 400 KVA gücünde yeni bir jeneratöre acilen ihtiyaç duyulduğunu, bu yönde her türlü satın alım ve iş birliğine hazır olduklarını ilan etti.
Açıklamada, Filistin halkına, uluslararası yardım kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine çağrı yapılarak "bir an önce gerekli jeneratörün temin edilmesinin binlerce canın kurtarılması için" acil olduğu belirtildi.
Gazze’de sağlık sistemi, siyonist rejimin aylardır sürdürdüğü sistematik abluka ve bombardıman altında çökme noktasına gelirken, ilaç, tıbbi malzeme, jeneratör ve yakıt girişinin engellenmesi yaklaşan insani felaketi daha da büyütüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.