Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi
Şırnak’ta bir araya gelen 12 sivil toplum kuruluşu, Filistin’de HAMAS tarafından başlatılan "Aksa Tufanı"na destek vermek amacı ile bir araya gelerek basın açıklaması düzenlendi.
Şırnak sanat sokağında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları HAMAS tarafından israil'e karşı başlatılan operasyona destek ve israil tarafından yapılan katliamı kınamak amacı ile toplandı. Basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Sık sık sloganların atıldığı basın açıklamasında Filistin'e dua siyonist israile lanet sloganları atıldı.
Basın açıklaması Hafız Cahit Özer tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlandı. Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması, Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı tarafından okundu.
"İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür"
Zulmün ateşi insanlığı kuşatığını belirten Çatı, "Bugün Türkiye genelinde siyonist israil’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız ve dünyanın tüm iyi insanlarına "zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor" uyarısında bulunmak için buradayız” dedi.
"İsrail bir terör örgütüdür"
İsrail’i devlet olarak görmediklerini ve israil’in emperyalist güçler tarafından kurulan bir terör örgütü olduğunu ifade eden Çatı, "Sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı siyonistler Filistin’de katliam yaparken, susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, israil bir devlet değildir. israil, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor. Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta. Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor. Şu vahşetin ortasında kan ve irinden beslenen siyonistlerin söylediklerine bakın, nasıl bir kötülükle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlarsınız. İsrail savunma bakanı çıkıyor, Filistinliler hakkında, 'onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz' diyor. Kötülüğün görüntüsü netanyahu 'Gazze’yi dümdüz edeceğiz' diyor. Sözde sağlık bakanı, hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz diyor. Hatta hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Sözde Cumhurbaşkanları, Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak’ derken, sözde bir milletvekili, ‘nükleer silah kullanmalıyız’ diyebiliyor." dedi.
"Bu bir din savaşıdır"
İsrailli politikacılar ve israil’e destek veren bazı devlet yetkililerin Filistinliler hakkında söyledikleri bazı söylemleri hatırlatan Çatı şöyle devam etti, "Her savaşın bir hukuku vardır. Bütün mahlukatta bir denge vardır. Fakat bu kandan, irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. Bakın, insanlıktan çıkmış sözde savunma bakanları ne diyor; ‘Askerler her şeyi yapabilir. Hiçbir yaptığı için sorumlu değiller, yargılanmayacaklar.’ ABD’li bir senatör ise Bu bir din savaşı. Her yeri bombalamalıyız diyerek kötülük rejimine dini bir kılıf geçiriyor. İsrail’e giden ABD dışişleri bakanı, Ben buraya abd dışişleri bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim diyerek bu din savaşı sözüne de destek vermiş oluyor. Kendisi de bir katliam üzerine kurulmuş abd ve İngiltere bu kanlı rejime destek olması için uçak gemileri gönderiyor. Fransa, Almanya başta olmak üzere AB başkentlerinden de soykırıma destek açıklamaları geliyor peş peşe. Kendisi de soykırımlar üzerine kurulmuş Fransa gibi bazı ülkeler Filistin’i destekleyen eylemleri bile yasakladılar. Bütün bu zeminde kim tanır uluslararası hukuku. Kim tanır insanı, insanlığı. Onun için sözün bittiği yerdeyiz, diyoruz. Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz." İfadelerini kullandı.
"Bu zulüm bütün dünyayı saracak!"
Çatı "O uçak gemilerinin bölgeye sadece israil’e destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği için. Güvenlik güçlerimizin Suriye’deki haklı operasyonlarından rahatsız olmaları da bundan. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki, daha çok rahatsız olacaksınız." şeklinde konuştu.
Basın açıklaması Diyanet-Sen Şırnak İl Başkanı Süleyman Çanga tarafından okunan dua ile son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.