Siyonist bakandan Mescid-i Aksa'ya baskın çağrısı

Siyonist rejimin sözde güvenlik bakanı İtamar Ben Gvir, Yahudilere Ramazan ayının son on gününde Mescid-i Aksa'ya baskın yapmaları çağrısında bulundu.
İşgalcilerin sözde ulusal güvenlik bakanı olarak bilinen İtamar Ben Gvir, Yahudilerin, Ramazan ayının son on gününde Mescid-i Aksa'ya baskın yapmalarına izin verilmesini istedi.
İşgal medyası İbrani Kanal 13'ün aktardığına göre Ben-Gvir, yıllardır süregelen politikanın aksine Yahudilerin Ramazan ayının son on gününde Mescid-i Aksa'ya baskın yapmalarına izin verilmesi gerektiğini ve konuyu işgal kabinesine sunduğunu aktardı.
İşgalci sözde bakanın polis yetkilileriyle de görüştüğü ve konunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.