Siyonist Ben-Gvir: israillilere 170 bin silah dağıttık
Siyonist rejim sözde Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, son 8 ayda siyonist yerleşimcilere 170 bin silah dağıttıklarını söyledi.
Geçen hafta Ben Gvir, Gazze'ye karşı saldırıların başlangıcından bu yana yerleşimcilere 120 binden fazla silah dağıtıldığını kabul etmiş ve silahlandırma politikasını sürdürmeyi planladıklarını açıklamıştı.
Birleşmiş Milletler, Ben Gvir'in yerleşimcileri silahlandırma açıklamalarını eleştirerek, bu tür açıklamaların Filistinlilere yönelik saldırıların artmasından endişe duyulmasına yol açtığını belirtmişti.
İşgal ordusu radyosuna yaptığı açıklamalarda Ben Gvir, Gazze üzerindeki ablukanın sıkılaştırılması çağrısında bulundu.
Ben Gvir "Eğer israil, Gazze'ye petrol girişini durdursaydı, rehineleri geri getirmekte başarılı olurduk" diyerek, Gazzelilere yönelik ablukayı sıkılaştırma ve onları göç ettirme yönündeki sürekli çağrılarını yineledi.
Siyonist rejim sözde ordusu saldırılarını genişletirken, yerleşimciler de Doğu Kudüs dahil olmak üzere Batı Şeria'da saldırılarını artırdı. 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 750 Filistinli şehit olurken 6 bin 200 Filistinli yaralandı.
Uluslararası toplumu hiçe sayan siyonist rejim, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal savaşı durdurma kararına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım uygulamalarını önleme talimatlarına rağmen Gazze'ye yönelik soykırım savaşını sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.