Siyonist işgal rejimi 22 Filistinliyi daha alıkoydu
İşgal altındaki Batı Şeria'nın birçok kentinde evlere baskın düzenleyen siyonist işgal rejimi, en az 22 Filistinliyi esir aldı.
Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejimin işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria'da evlere baskınlar düzenlediği belirtildi.
Baskınlarda aralarında çocukların da olduğu en az 22 Filistinlinin esir alındığı açıklandı.
Açıklamada, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 10 bin 300'ü geçtiği kaydedildi.
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, siyonist işgal rejimine karşı "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana siyonist işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri esir alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.