Siyonist işgal rejimi 25 Filistinliyi daha alıkoydu

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde 25 Filistinli, siyonist işgal rejimi tarafından alıkonuldu. 7 Ekim'den bu yana esir alınan Filistinlilerin sayısının 4 bin 655'e yükseldiği kaydedildi.
Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenlediği belirtildi.
Baskınlarda en az 25 Filistinlinin esir alındığı açıklandı.
Açıklamada, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 4 bin 655'e yükseldiği kaydedildi.
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, siyonist işgal rejimine karşı "Aksa tufanı" operasyonunu başlattığı 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te evlere sık sık baskın düzenleyen siyonist işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri esir alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.