Siyonist işgal rejimi 60 Filistinliyi daha alıkoydu
İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde 60 Filistinli daha, siyonist işgal rejimi tarafından alıkonuldu.
Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti'nden yapılan ortak yazılı açıklamada, siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün çeşitli bölgelerine baskınlar düzenlediği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, düzenlediği baskınlar sırasında 60 Filistinliyi daha esir aldığı ifade edildi.
Esir alınanların 30'unun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinden olduğu kaydedildi.
Açıklamada, baskınlar sırasında esir alınanlar ile yakınlarının darp ve tehditlere maruz kaldığı, ayrıca evlerinin tahrip edildiği ifade edildi.
Açıklamada, siyonist rejimin Filistin halkına karşı sistematik intikam operasyonlarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 3 bin 640'a yükseldiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.