Siyonist işgal rejimi 84 gündür Gazze'de katliam yapıyor

Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımını 84'üncü gününde de devam ettiren siyonist işgal rejimi, bugüne kadar aralarında yaklaşık 9 bin çocuğun da olduğu 21 binden fazla Filistinliyi katletti.
Siyonist işgalcilerin, Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı devam ediyor.
Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Megazi ve Nusayrat'a sabah saatlerinden bu yana düzenlenen hava saldırılarında yaklaşık 40 Filistinli şehit edildi.
Siyonist rejimin, sivillerin yaşadığı evleri hedef aldığı, yıkılan binaların enkazında halen şehid ve yaralıların bulunduğu belirtildi.
24 Aralık'ta Megazi'ye düzenlenen hava saldırısında da onlarca sivil şehid edilmişti.
İşgal rejimi savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki El-Fehhari bölgesinde de sivillere ait bir eve hava saldırısı düzenledi.
Bombardımanda 11 kişi şehid olurken onlarca kişi de yaralandı.
Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinde bir Filistinlinin evinin hedef alınması sonucu en az 20 kişi katledildi.
Gece boyunca saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimi, Şabura, El-Megazi mahalleleri ile Ez-Zaferan Cami'ye düzenlediği saldırılarda 14 kişiyi şehid etti.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda şehid edilen Filistinlilerin sayısı 21 bin 320'ye ulaştı.
Saldırılarda 55 bin 603 kişi de yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.