Siyonist işgal rejimi, Batı Şeria ve Kudüs'te 4 bin 860 Filistinliyi alıkoydu

İşgal rejimi unsurları, 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 14 Filistinliyi daha alıkoydu. Alıkonulanların Filistinlilerin sayısı 4 bin 860'a yükseldi.
Filistin Esirler Cemiyeti konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, terör rejiminin, gece boyunca El Halil, Nablus ve Ramallah'ın kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı başta olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli noktalarında 14 Filistinliyi alıkoyduğu ifade edildi.
Siyonist işgalciler, Filistinlilerin evlerine düzenlediği gözaltı ve baskınlarda kötü muamele, darp, alıkoyma ve ailelerin tehdit edilmesi, öldürme amacıyla doğrudan ateş açma ve Filistinlilerin evlerini tahrip etme gibi ihlallerde bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.