Siyonist işgal rejimi ev baskınlarına devam ediyor

Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda 50 Filistinliyi esir aldığı belirtildi.
İşgalcilerin dün gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'da, çok sayıda adrese baskın düzenlediği aktarıldı.
Filistinli Esirler Kulübü'nden yapılan yazılı açıklamada, baskınlarda 50 Filistinlinin alıkonulduğu ifade edildi. Esir alınanların El Halil, Kudüs, Ramallah, Eriha, Nablus ve Cenin kentlerinden olduğu aktarıldı.
Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana esir aldığı Filistinlilerin sayısının 2 bin 520'ye çıktığı kaydedildi.
7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te evlere sık sık baskın düzenleyen siyonist işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri esir alıyor.
Genellikle gece geç saatlerde ya da sabah erken saatlerde Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyen siyonist işgal rejimi, arama yaptıkları evlerin altını üstüne getirerek eşyalara zarar veriyor, uykudan uyandırdıkları kadın, çocuk ve yaşlıları korkutuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.