Siyonist işgal rejimi Filistinli genci şehid etti
Siyonist rejim, işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya beldesinde Filistinli bir genci şehid etti.
Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kalkilya beldesine baskın düzenlediğini duyurdu.
Baskında 20 yaşındaki Muhammed Şerif Hasan Selmi'nin siyonist işgal rejimi tarafından vurulduğu açıklandı.
Selmi'nin vurulduktan sonra Kalkilya'daki hastaneye kaldırıldığı, müdahaleye rağmen şehid olduğu ifade edildi.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 340 Filistinli şehid edildi, 67 bin 984 kişi yaralandı.
İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 394 Filistinli şehid oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.