Siyonist işgal rejiminden Refah kentine saldırı: 25 şehid

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği hava saldırılarında 25 Filistinli şehid oldu.
Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımını 74'üncü gününde de devam ettiren siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine saldırdı.
Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 25 Filistinlinin şehid olduğu belirtildi.
Çok sayıda kişinin de yaralandığı bölgede, onlarca evin bombalanması sonucu büyük yıkım meydana geldi.
Yıkılan evler ve binalar nedeniyle enkaz altındaki şehid ve yaralılara ulaşılamadığı belirtildi.
Şehid edilen Filistinliler arasında gazeteci Adil Zarab'ın da bulunduğu aktarıldı.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Refah ve kentin güney tarafı olmak üzere Gazze Şeridi'nin birçok bölgesine yönelik hava ve kara saldırılarını sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.