Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa baskınlarına devam ediyor
Onlarca siyonist Yahudi, işgalci askerlerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdi, Talmudî ritüeller gerçekleştirdi ve avluda provokatif turlar düzenledi. Baskınlar, bölgedeki gerilimi artırıyor.
Siyonist Yahudiler, işgalci güçlerin aldığı önlemler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girdi. Onlarca kişinin katıldığı baskında, Talmudî ritüeller gerçekleştirildi ve avluda provokatif turlar yapıldı.
Yerel kaynaklar, işgalcilerin bu tür baskınlarının rutin hale geldiğini ve Filistinliler arasında büyük endişeye neden olduğunu aktardı. Yetkililer, işgalci güçlerin girişleri sırasında Filistinlilere ve gençlere yönelik taciz ve saldırıların da yaşandığını belirtti.
Baskınlar, Mescid-i Aksa'nın statüsüne ve bölgedeki hassas dengelere yönelik ciddi bir ihlal olarak değerlendiriliyor. Filistinli liderler, uluslararası toplumu ve özellikle BM'yi işgalci güçlerin bu tür provokatif faaliyetlerini durdurmaya çağırdı.
Daha önceki raporlara göre, işgalcilerin baskınları sırasında Filistinlilerin ibadet özgürlüğü kısıtlanıyor, gençler ve yaşlılar avlulardan uzaklaştırılıyor. Bu durum, bölgedeki gerilimi artırarak gerginliğin sürekli hale gelmesine yol açıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Tubas başta olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde evleri hedef alan baskınlar gerçekleştirdi. Yetkililer, Tubas'ta bugün tüm okullar ve kamu kurumlarını tatil etti.
İşgalci rejimin muhalefeti, Netenyahu'nun affının ancak suçu kabul edip tamamen siyasetten çekilmesiyle mümkün olacağını açıkladı.
HAMAS Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, hareketin ateşkes anlaşmasındaki tüm taahhütlerine uyduğunu vurguladı ve siyonist rejimin süreci bilinçli şekilde tıkadığını belirtti. Bedran, Gazze'deki soykırımın durdurulması için acil uluslararası müdahale çağrısı yaptı.