Siyonist işgalcilerden "İslami statüsünü sona erdirmek" için Mescid-i Aksa'ya baskın duyurusu

Yahudi gasıplar, Mescid-i Aksa'nın "İslami statüsünü sona erdirmek" ve "Yahudileştirmek" için Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyeceklerini açıkladı.
"Tapınak grupları" adı verilen siyonist Yahudi gruplar, yayımladıkları ortak yazılı açıklamada, bu akşam Mescid-i Aksa'ya baskın yapacaklarını duyurdu.
Açıklamada, baskının, Mescid-i Aksa'nın idaresinden sorumlu "Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin Mescid-i Aksa'daki yönetimini sona erdirmek" ve Kudüs ile Mescid-i Aksa'da "tam Yahudi hâkimiyetini yeniden tesis etmek" amacıyla düzenleneceği belirtildi.
Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskın sırasında koruyor.
Mescid-i Aksa, işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan sözde barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak işgalci gasıplar, 2003'ten bu yana polis eşliğinde kutsal mabede giriyor.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ensarullah hareketi tarafından Yemen'den fırlatıldığı belirtilen bir füze nedeniyle Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'nda uçuşlar geçici olarak durduruldu. Bu ay içinde siyonist rejime karşı Yemen'den fırlatılan füze sayısı 16'yı, İHA sayısı ise 6'yı buldu.
Siyonist rejim Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarını 74. gününde sürdürürken, gece boyunca gerçekleşen saldırılarda en az 9 Filistinli şehit oldu.
ABD, siyonist rejim'in Gazze'de ateşkes önerisini kabul ettiğini duyurdu. Hamas'ın ise henüz öneriyi kabul etmediği, inceleme sürecinde olduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtildi.
Mardin’in Artuklu ilçesinde üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi düzenlendi. Hazırlanan 402 adet resim arasında Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksa ile ilgili resimler de yer aldı.