Siyonist işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Siyonistler, işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Filistin makamları, 160 işgalcinin Mescid-i Aksa’ya girerek burada dini ritüeller gerçekleştirdiğini açıkladı.
Siyonist rejim, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırgan tutumunu sürdürüyor.
Filistin makamlarından yapılan açıklamaya göre, siyonist işgalcilerden oluşan 160 kişilik bir grup, sözde polislerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
Baskın sırasında işgalciler, Mescid-i Aksa’da Talmudik ritüeller gerçekleştirdi.
Filistin’e bağlı Kudüs Valiliği, siyonistlerin Ağustos 2024’ten bu yana Mescid-i Aksa'da günlük ve toplu ibadetler gerçekleştirdiğini belirterek, bu tür eylemlerin kutsal mekânın statüsüne aykırı olduğunu vurguladı.
Ayrıca, işgalci polislerin, baskınlar sırasında namaz kılan Müslümanları ve Aksa muhafızlarını alandan uzaklaştırdığı ifade edildi.
Siyonist rejim, ramazan ayı boyunca Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını artırdı. Bölgedeki Müslümanların Aksa'ya girişine engeller koyan işgalciler, iftar sofralarına el koydu ve bazı gençleri kimlik kontrolü bahanesiyle alıkoydu.
Buna rağmen, Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, 80 binden fazla Müslüman, Mescid-i Aksa'da yatsı ve teravih namazlarını kıldı. Yetkililer, siyonist rejimin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle, Aksa’da namaz kılanların çoğunluğunun Kudüs ve 1948 işgal altındaki Filistin topraklarından gelen Müslümanlar olduğunu belirtti.
Mescid-i Aksa'ya yönelik bu baskınlar, kutsal mekânların dokunulmazlığına açık bir saldırı olarak değerlendiriliyor. Filistin halkı ve İslami kurumlar, işgal altındaki Kudüs’te yaşanan hak ihlallerine karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs Seriyyeleri Nablus ve Cenin'de işgalci araçlarını hedef aldı. Kudüs'te bir Filistinli şehit olurken, işgal rejimi İbrahimi Camii'nin çatısına el koyma kararı aldı.
İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki soykırımın askerler üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktığını; binlerce askerin görevini terk ettiğini veya artık çatışmaya elverişli olmadığını yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.