Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

HAMAS’a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 22 Ocak 2024’te Gazze’nin orta kesiminde yer alan El-Megazi Kampı’nın doğusunda siyonist işgalcilere yönelik karmaşık bir pusu kurarak 21 asker ve subayı etkisiz hale getirdi. Operasyon, işgal ordusunun kara saldırıları başladığından bu yana en büyük kayıplarından biri olarak kayda geçti.
Siyonist rejimin Kanal 12 televizyonu, 7 Ekim 2023’ten bu yana sözde orduya yönelik en ağır kaybın yaşandığı operasyonun detaylarını açıkladı. Habere göre, 22 Ocak 2024’te Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin ortasındaki El-Megazi Mülteci Kampı'nın doğusunda işgalcilere yönelik karmaşık ve planlı bir operasyon gerçekleştirdi.
Operasyon sırasında, Kassam savaşçıları bir işgal özel birliğinin sızdığı mahallede tuzaklanan binaları hedef aldı. İşgal ordusu 33 binayı aynı anda havaya uçurmayı planlarken, Kassam Tugayları özellikle son iki binada yoğunlaşan askerleri doğrudan hedef aldı.
Yapılan operasyonda, siyonist işgal ordusundan 21 asker ve subay öldürüldü. Bunların 14’ü elit 8208 birliğine mensuptu. Bu birliğin sadece 4 üyesi sağ olarak kurtulabildi.
Kassam savaşçılarından biri bir tünelden çıkarak, RPG ile hedef binalardan birini tamamen havaya uçurdu. Ardından çevrede konuşlanmış bir "Merkava" tankına da bir diğer roketatarla saldırdı.
Siyonist rejim ordusu, kayıplarını gece boyunca bölgeden toplamaya çalıştı. 27 Ekim 2023’te başlatılan kara işgali sürecindeki en büyük kayıplarını veren işgal ordusu, bu operasyonun görüntülerinin Kassam Tugayları tarafından ertesi gün yayınlanmasıyla sarsıldı.
Siyonist rejim, özellikle ağır kayıplar verdiği operasyonlarda ölü ve yaralı sayılarını kamuoyundan gizleyerek moral bozukluğunu önlemeye çalışıyor. Gerçek rakamlar gizleniyor; medya sansürü ve askeri sansür uygulamalarıyla halktan ve dünyadan gerçek tablo saklanıyor.
Kassam Tugayları'nın operasyonlarının ardından açıklanan resmi ölü sayıları, sahadaki kaynaklarla ve yayınlanan görüntülerle örtüşmüyor. Rejim, asker ailelerinin tepkisinden çekindiği için ölü ve yaralı sayılarında sistematik olarak düşük rakamlar veriyor. İşgal ordusunun ölülerini gizlice gece defnettiği, ya da "ağır yaralı" olarak kayıtlara geçirdiği iddiaları da sık sık gündeme geliyor. (İLKHA)
Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölühttps://t.co/8UnvMipqXh pic.twitter.com/o6gcYYo04l
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda en az 38 Filistinliyi şehit etti. Şehitlerin çoğu kadın, çocuk ve yerinden edilmiş sivillerden oluşuyor.
HAMAS, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin siyonist rejime yönelik hava sahasını hedef alma kararını "ümmetin onurunu savunan cesur bir duruş" olarak değerlendirdi.
İşgalci çetelerin ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde hastaneler, yakıt krizinin eşiğinde. Sağlık Bakanlığı, jeneratörlerin çalışması için sadece 3 günlük yakıt kaldığını açıkladı.
Yemen Ensarullah Hareketi, Gazze’ye yönelik kuşatma ve saldırılara tepki olarak işgalin kalbine yönelik füze saldırısı düzenledi. Hedef alınan Ben Gurion Havalimanı’nda uçuşlar durduruldu.