Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehid sayısı 2215'e yükseldi

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2215 kişi şehid oldu, 8 bin 174 kişi de yaralandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin son 24 saatteki saldırılarında 324 Filistinlinin şehid olduğunu, 1000 kişinin yaralandığını duyurdu.
İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 2215 kişinin şehit olduğu belirtildi.
Saldırılarda 8 bin 174 kişinin de yaralandığı açıklandı.
Şehidlerin yüzde 66'sının çocuk ve kadın olduğu belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.