Siyonist ordu kayıplarını artık saklayamıyor: Gazze'de ölümler durmuyor

Siyonist rejimin ordu radyosu, savaşın başından bu yana 890 işgalci askerin öldüğünü itiraf etti. Ancak uzmanlar, Gazze'de yaşanan yoğun çatışmalar ve direnişin şiddeti göz önüne alındığında bu rakamların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekiyor.
Siyonist işgal ordusuna ait resmi radyo istasyonu, 7 Ekim 2023'te başlayan Gazze'ye yönelik savaşta şimdiye kadar toplam 890 askerin öldüğünü duyurdu.
Verilere göre, bu askerlerin 448'i kara saldırılarının başladığı tarihten itibaren yalnızca Gazze'de öldürüldü. Son ateşkesin bozulduğu Mart 2025'ten bu yana ise 40 işgalcinin daha öldüğü açıklandı.
Ancak askeri uzmanlar ve bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden kaynaklar, siyonist rejimin kayıpları olduğundan az gösterdiğini ve kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtiyor.
Gazze'deki direniş gruplarının neredeyse her gün işgal güçlerine ağır darbeler indirdiği ve çok sayıda askeri aracı imha ettiği rapor ediliyor.
Direniş kaynakları, özellikle Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda, işgal ordusunun onlarca kayıp verdiğini ve birçok askerin ciddi şekilde yaralandığını bildirmişti. Ayrıca, bazı operasyonlarda işgal güçlerinin geri çekilmek zorunda kaldığı da sahadan gelen bilgiler arasında.
Savaşın başından bu yana siyonist rejim, asker ölümleriyle ilgili sayıları kontrollü biçimde paylaşarak toplumsal baskıyı azaltmayı ve kamuoyunu savaşın gerçek maliyetinden uzak tutmayı amaçlıyor. Ancak sahadaki veriler, açıklanan rakamların gerçeğin çok altında olduğunu ortaya koyuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.