Siyonist rejim 138 günde 29 bin 313 Filistinliyi katletti

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 29 bin 313'e yükseldiği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımı 138 gündür devam ediyor.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, siyonist rejimin son 24 saatte 118 Filistinliyi daha şehid ettiğini belirtti.
Kudra, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 29 bin 313 kişinin şehid olduğu duyurdu.
Yaralı sayısı ise 69 bin 333 olarak kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.
Gazze'de işgalci saldırılarının bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Farklı noktalara düzenlenen hava saldırılarında 62 Filistinli daha şehit oldu. Saldırılar, özellikle şehir merkezindeki yerleşimleri ve sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.