Siyonist rejim 8 bin 672 Filistinli öğrenciyi şehid etti
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze be Batı Şeria'da 8 bin 672 Filistinli öğrenciyi şehid ettiği bildirildi.
Siyonist rejimin, Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımı devam ediyor.
Filistin Milli Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 8 bin 572 öğrenci şehid edildi, 14 bin 89 öğrenci de yaralandı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da da Filistinli 100 öğrencinin şehid edildiği, 494 öğrencinin yaralandığı, 349 öğrencinin de esir alındığı kaydedildi.
Gazze ve Batı Şeria'da ayrıca 497 öğretmen ve idarecinin katledildiği, 3 bin 402 öğretmen ve idarecinin ise yaralandığı aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.