Siyonist rejim akraba 2 aileyi vurdu: 25 şehit

Katil rejimin Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine düzenlediği saldırıda, akraba olan 2 aileden aralarında çocukların da olduğu en az 25 Filistinli şehit oldu.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımı devam ediyor.
Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre siyonist rejim, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesine saldırdı.
Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu en az 25 Filistinli şehit oldu.
Görgü tanıkları "İşgal ordusu, Kelhut ailesine mensup iki ailenin barındığı bir evi vurdu ve aileleri tamamen yok etti. İlk aile baba, çocukları, eşleri ve torunlarından oluşuyordu. İkinci aile ise baba, anne ve iki küçük kızlarından oluşuyordu." diye belirtti.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı 17 bin 492'si çocuk, 11 bin 979'u kadın olmak üzere 44 bin 758'e, yaralıların sayısı ise 106 bin 134'e yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.