Siyonist rejim askerleri Şifa Hastanesi'nde arama yapıyor

Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, Gazze'nin en büyük sağlık kompleksi olan Şifa Hastanesi'nin acil servis ve bodrum katlarında arama yaptığı belirtildi.
Görgü tanıkları, 100'den fazla işgalci askerin acil servise girdiğini ve bodrum katlarında arama yaptığını açıkladı.
Hastane içerisinde çok sayıda tank ve zırhlı araç olduğu belirtildi.
Siyonist rejim sözde Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Şifa Tıp Merkezi'ne askeri saldırı düzenlediklerini doğruladı.
Adraee, saldırının hastane içindeki vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastaları hedef almadığını öne sürdü.
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin hastaneyi şiddetli bombardımana ve yoğun silah atışlarına maruz bıraktığını ifade etti.
Kudra, "israil işgali, iki saat boyunca şiddetli bombardıman ve yoğun silah atışlarını sürdürerek, Şifa Tıp Merkezi'ni dört bir yandan kuşattıktan sonra burada bulunan herkesi ölüm çemberine sokuyor." dedi.
Şifa Hastanesi içinde 1500 kişilik sağlık ekibi ve 7 bin kadar sığınmacı bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.