Siyonist rejim basını: Ölen israilli sayısı 1300'e ulaştı

Siyonist işgal rejimi televizyonu KAN, Gazze'den düzenlenen operasyonlarda ölen işgalci sayısının 1300'e ulaştığını açıkladı.
Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, siyonist işgal rejimine karşı "Aksa tufanı" operasyonu devam ediyor.
Siyonist işgal rejimi resmi yayın kuruluşu KAN, 7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana öldürülen işgalcilerin sayısının 1300'e ulaştığını duyurdu.
Siyonist işgal rejimi sözde Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise sadece dün hastanelerde 443 yaralının tedavi altına alındığı, bunlardan 105'nin durumlarının kritik olduğu bildirildi.
Açıklamada, "Savaşın başladığı 7 Ekim Cumartesi sabahından bu yana, hastanelere nakledilen yaralı sayısı 3 bin 268'e ulaştı." ifadesi kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.