Siyonist rejim Batı Şeria ve Gazze'de 85 sporcuyu katletti

Siyonist işgal rejiminin Batı Şeria ve Gazze'ye yönelik saldırılarında, farklı dallarda 85 sporcunun hayatını kaybettiği açıklandı.
Filistin Futbol Federasyonu, 7 Ekim ile 6 Aralık arasındaki dönemde, 85 Filistinli sporcunun katledildiğinin belgelendiğini duyurdu.
Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da spor camiasının verdiği kayıplarla ilgili hazırlanan rapora göre işgalciler, saldırılarında Filistinli sporcuları ve spor tesislerini, özellikle de futbolcuları, kulüp başkanlarını, yöneticileri ve hakemleri hedef aldı.
Rapora göre, ikisi Batı Şeria'da olmak üzere katledilen sporcular arasında 18 çocuk ve 37 genç yer alırken, Gazze Şeridi'nde 4 sporcu yaralandı.
Saldırılarda ayrıca, 4'ü Batı Şeria'da, 5'i Gazze'de olmak üzere 9 spor tesisi yıkıldı.
Raporda, işgalcilerin Batı Şeria'da üç sporcuyu esir aldığı, Gazze Şeridi'nde ise kayıp sporcuların sayısının bilinmediği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.