Siyonist rejim, El Cezire'nin Ramallah'taki ofisini bastı ve kapatma süresini uzattı

Siyonist rejim askerleri, Ramallah'ta kapalı durumdaki El Cezire ofisini gece yarısı bastı. Ofisin kapatma süresi 60 gün daha uzatıldı. El Cezire, "Bu, gerçeği gizleme girişimidir" diyerek tepki gösterdi.
Siyonist rejim ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kent merkezinde bulunan ve Eylül 2024'ten beri kapalı olan El Cezire ofisini gece yarısından sonra bastı. Askerler, ofisin kapısına 60 gün ek kapatma emri asarak kararın yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Geçen yıl eylül ayında da ofise baskın düzenleyen siyonist askerler, tüm ekipman ve belgeleri el koymuş, çalışanların araçlarını kullanmasını yasaklamıştı.
El Cezire, yaptığı yazılı açıklamada baskını "suçu örtbas etme çabası" olarak niteledi. Açıklamada, "Siyonist rejimin özgür basına yönelik bu sistematik saldırısı, Gazze ve Batı Şeria'daki gerçekleri dünyadan gizlemeyi amaçlıyor" ifadelerine yer verildi.
Kanal, işgal makamlarının ileri sürdüğü gerekçelerin asılsız olduğunu vurgularken, çalışanlarının güvenliğinden Binyamin Netanyahu hükümetini sorumlu tuttuğunu belirtti. El Cezire, yasal yollara başvuracağını ve "tüm engellemelere rağmen gerçeği profesyonelce aktarmaya devam edeceğini" açıkladı.
Siyonist rejim hükümeti, Mayıs 2024'te Netanyahu ve İletişim Bakanı Şlomo Karhi'nin önerisiyle "El Cezire Yasası"nı kabul ederek kanalın işgal altındaki bölgelerdeki faaliyetlerini yasaklamış, karar anında yürürlüğe girmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İhtiyacın en az 600 tır olduğu Gazze'ye dün yalnızca 80 tır yardım ulaştı. Yardımların çoğu, siyonist rejimin kurguladığı güvenlik kaosu içinde çoğu cezaevinden kaçmış çete üyeleri tarafından yağmalandı.
Siyonist rejimin sözde bakanlarından Itamar Ben Gvir'in dün binlerce Yahudi'yle yaptığı Mescid-i Aksa baskınının ardından, bu sabah da yüzlerce yerleşimci polis korumasında avlulara girerek Talmudi ritüeller gerçekleştirdi.
Siyonist rejim, yardım noktaları ve yerleşim alanlarını hedef aldığı saldırılarla onlarca Filistinliyi şehit etti. Açlık kaynaklı can kayıpları ise 180'e yükseldi.
Siyonist rejim, Cenin'in güneyindeki Kabatiya kasabasında bir tarım barakasını kuşatıp bombaladı. Biri direnişçi olmak üzere iki Filistinli şehit oldu, baraka tamamen yandı.