Siyonist rejim Gazze’de soykırıma tekrar başladı: En az 200 şehit
Siyonist rejim, ateşkesi hiçe sayarak Gazze’de sivilleri hedef almaya devam ediyor. Sahur vakti düzenlenen saldırılarda en az 200 kişi şehit oldu, 300 kişi yaralandı.
Siyonist rejim sözde ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik geniş çaplı hava saldırıları başlattı.
Bölgeden yükselen patlama sesleri ve yayılan dumanlar, sivil halkın yaşadığı büyük yıkımı bir kez daha gözler önüne serdi.
Filistin Acil Servisi’ne göre siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği hava saldırıları sonucunda en az 200 kişi şehit oldu, 300 kişi yaralandı.
Yaralıların çoğunun durumu ağır olduğu için şehit sayısının artmasından endişe ediliyor.
Saldırılar sırasında bir sağlık merkezinin zarar gördüğü ve birçok yaralının tedaviye erişimde zorlandığı bildirildi.
Filistin kaynakları, Gazze Şeridi'nde evlere, okullara, barınaklara ve yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırlara düzenlenen siyonist hava saldırılarında şehit olanların çoğunun çocuk ve kadın olduğunu ifade etti.
Uluslararası insan hakları kuruluşları, siyonist rejimin sivillere yönelik saldırılarını derhal durdurması çağrısında bulundu.
Öte yandan, siyonist rejim ordusunun İç Cephe Komutanlığı, Gazze Şeridi çevresindeki okullarda eğitime ara verildiğini ve çiftçilerin sınıra yakın bölgelerde çalışmalarının yasaklandığını duyurdu. Bu gelişmeler, siyonist rejimin bölgedeki sivil halka yönelik saldırılarını arttıracağı olarak değerlendirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.